Fan?!

Hahahah... Kom just att tänka på att amerikaner är så roliga! Många vet knappt någonting om resten av världen men de förväntar sig att alla ska veta allt om USA och kunna prata felfri engelska? Hahaha, så himla kul! 

Tillexempel så tror ju de flesta att Sverige är Schweiz... WHY?! Sweden och Switzerland låter ju inte likadant.

Sedan skrattar dem om man inte vet alla städer i USA eller kan alla mynt? Hahaha...

Nääärå, nu får jag dem att låta dumma men jag tycker faktiskt att många är riktigt trevliga! I allafall mot mig. 

Det är ett stort land så självklart kommer du att hitta alla kategorier här! Dumma, smarta, trevliga, knäppa osv.

Min fina vill ju lära sig svenska och jag försöker ibland förhöra honom... En del ord kan han utantill men det är inte ofta han använder dem... Förutom ett ord, ett ord som jag använder FÖR ofta och detta är nog beviset.
Fan. Det säger jag hela tiden och nu gör han också det! Hahahah... Det låter så kul när han tillexempel spelar tv-spel och helt plötsligt skriker FAAAN med sina söta brytning. 
Duktigt av mig att lära honom ett så fint ord!  

Mamma, oroa dig inte, när ni ses igen så kommer han kunna säga något bättre än det! Hahaha!

Min fina och hans bröder. Känner ni igen honom?

Panic.

Åhhhh jag är på världens sämsta humör just nu känns det som...

Jag är så trött på att inte ha en bra mobil eller kamera. Framför allt en kamera eftersom jag behöver en till alla de projekt som jag vill göra och tjäna lite $$$. Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Jag kan inte ens ta några bilder under mina resor, det är så jävla frustrerande!

Det är väl inte hela världen för många men hur kul är det att resa runt och inte kunna ta en enda bild eller filma något? BLÄÄÄÄ säger jag!

Sorry att jag tar ut detta på er men är så trött på skiten, haha... Jag vill bara skrika! 

Jaja... Annars idag så har vi umgåtts med vänner och sett vår kompis son spela amerikansk fotboll. De vann! Riktiga gullungar :) 

Förresten... Jag åt en munk till frukost! Hahaha nyttigt. Vår vän sov över här och imorse gick han och köpte munkar till oss. Jag klagar inte!
 
Nu ska jag fortsätta deppa lite... Hahaha!

Mexico?

LA LA LA...
Många drömmer om att åka hit och det är verkligen en underbar stad men helt ärligt... USA suger ifall du inte är rik. Deras system är så himla konstigt och fattigt. Svensk standard är så mycket bättre!

Los Angeles är en gigantisk stad och man måste ha en bil för att kunna ta sig överallt. Det finns bussar och metro men det är mest "knäppskallar" som åker med dem. Metron är jättekonstig... En blandning av en tunnelbana och spårvagn. Den stannar liksom vid rödljus? Hahaha...

Här kan du åka buss i två timmar och fortfarande vara i LA... Det är SÅ STORT.

Häromdagen skulle vi växla pengar och letade efter ett ställe i 1,5h men ingen kunde hjälpa oss? Det finns knappt några sådana ställen här. Killen var tvungen att åka till Hollywood för att kunna växla våra pengar... Är inte det sjukt? 

I USA är allt verkligen svart eller vitt. Rik eller inte rik. Det är så smutsigt här och du hittar snabbmatsställen ÖVERALLT, haha.

Igår umgicks vi med några kompisar och de tog oss till deras favorit tacos ställe som har öppet 24/7. Och vet ni vad? Världens godaste tacos. Svensk tacos kan slänga sig i väggen! Det här var "the real deal" så att säga. Mums!
Det märks att Mexico ligger så nära... Maten, kulturen och 10000000000000000000 latinos! 

Alla skyltar är både på engelska och spanska... I affären skulle jag scanna mina egna varor och råkade klicka på något så apparaten började prata spanska. Hahaha... 

Ja, ni hör ju... Ni måste ju bara åka hit någon gång! Men, hyr en bil! Bara ett tips... Haha 



The Milky Way.

Hello!

Hur ofta säger man ens hello? Eller hallå? Jag menar, man brukar ju inte hälsa så? Eller, hur gör ni? Haha.
Jag säger oftast "hey" vilket passar utmärkt eftersom det låter precis som "hej"... Så, lite svenska får jag allt prata ändå!

Igår träffade vi några av min killes gamla polare och vi hade riktigt kul! De hade en show på en klubb och var hur duktiga som helst! Jag älskar att umgås med kreativa människor. Och bäst av allt, två av dem var oktober-barn precis som mig! Libras unite!

De ska ha kalas nästa vecka och även förlovningsfest. Ska bli kul! Men vad köper man för present dåååå?!

Idag/ikväll har vi några ärenden att uträtta, tråkiga saker som att betala hyra osv... Blä! Men efter det ska vi till en annan av hans kompisar. De ska spela in lite musik... Det är inte alltid superkul att sitta i studion men hellre det än att sitta ensam hemma! 

Vad händer hos er?

Här kan ni lyssna på våra vänners grupp:
http://themilkyway.bandcamp.com/

Hot.

31 grader idag... Inte illa för att vara i slutet av september! 
Men något jag hatar är när det är varmt inomhus. Vi har en fläkt och allt det där men fyfaaaan jag svettas ihjäl, haha. 

Jaja... Vet inte riktigt vad vi ska göra idag. Läste en blogg igår och kom på att de har en massa roliga saker här som Disneyland osv... Men sånt är ju så dyrt! Fast, det skulle vara kul att iallafall åka till Universal Studios någon dag! 

Vad händer i Sverige då? Såg att det var 9 grader och regn i Norrpan... Jag är inte avis.

Varm dag i Whistler.
 

Sunny LA.

God morgon! Eller, god kväll...

Första natten i lägenheten var helt OK. Alltid lite läskigt att sova på nya platser tycker jag men det gick bra ändå!
Jag ska försöka fota och visa er hur det ser ut här men vi har ingen kamera och mobilen är ju sådär... Vi får se hur jag gör!

Det är hur varmt som helst här, iallafall för en svenne som moi. Solen lyser in och utanför kan man se massor av palmer. Då vet man att man är utomlands! 

Vi ska strax fixa något att äta och sedan se vad staden har att erbjuda! Vi har inga direkta planer men det är ju fredag så vi får se :)

Och jag vet att bloggen blir tråkig utan bilder... Vet inte riktigt vad jag kan göra åt saken just nu... Hate it!


We're in LA.

Gud vilken resa! 

Tisdags kväll så hade vi en BBQ med våra vänner innan vi sa hej då. Usch. Det var verkligen inte roligt alls!
Efteråt så stack vi hem och städade lägenheten. En kompis ska ta över den så vi hade verkligen tur med det.
Det var inte lätt att packa eller städa. Våra väskor var jääääkligt tunga och vi nästan visste att de skulle väga för mycket.

Vi gick aldrig och la oss eftersom vi var tvungna att ta bussen till Seattle vid kl 6 på morgonen. Det tog oss inte lång tid att komma till gränsen och där var vi tvungna att köa och gå genom en passkontroll. Självklart ställde de en massa frågor till mig som vanligt och de var nära att inte släppa in mig. Tydligen så tror de inte att man kan spendera 5 v i Los Angeles? Haha. 
Jag blev lite nervös men sedan fick jag min stämpel i passet.

Efter det så var vi tvungna att vänta på en annan buss eftersom den andra hade stuckit redan. Bussen tog oss till downtown Seattle. Vi hade typ 2h att spendera så vi åt lite lunch innan vi tog en taxi till flygplatsen. Vid det här laget hade vi varit uppe i över 24h.

På flygplatsen vägde vi våra väskor och som vi trodde så var de för tunga. Det slutade med att vi fick packa om våra väskor och även betala för två extra. Plus att vi fick göra oss av med en massa saker. Det var inte lätt men hur ska man göra när man packar ner typ hela sitt liv...

Vi mellanlandade i Salt Lake City och sedan flög vi vidare mot Los Angeles. Tio minuter efter att vi hade landat så ser vi Ne-Yo som är en känd sångare. Hahaha, that's LA for you! Vi sa hej till honom och killen och han pratade en stund innan vi gick vidare.

Min killes kompis hämtade oss på flygplatsen och vi sov hos honom innan vi kunde flytta in idag. Nu är vi i lägenheten och gör oss hemmastadda.

Vi båda älskar LA men vi saknar verkligen vår lägenhet... Blir lite ledsen när jag tänker på det men everything happens for a reason. Eller hur?

Kram på er!






Last day.

Showen igår gick hur bra som helst! Alltid lika kul att se min fina på scen. Alla vänner var där och stöttade och det blev lite tråkigt där ett tag när vi alla påmindes om att vi åker härifrån imorgon. 
Jag hatar att säga hej då. Jag blir alltid så ledsen, även om jag inte är emotionellt bunden till personen. 

Efter showen så stannade vi kvar och pratade ett tag innan det var dags att gå hem och städa. Japp, vi städade vid 1 på natten. Allt pga att en kompis ska kolla in vår lägenhet nu på morgonen. Han kanske ska ta över den, vilket vore jättebra!

Jag ska även jobba idag och ikväll blir det avskedsfest. Bläääääääääääää känner redan nu hur sorgligt det kommer vara!

Vi har fortfarande massor av saker att packa ner/slänga så jag antar att vi kommer stanna uppe länge ikväll, även fast vi måste gå upp vid 4-5 för att ta bussen till Seattle.




Tomorrow is Tuesday.

Ikväll jobbar jag mitt näst sista pass. Imorgon blir det sista. Det känns verkligen hur konstigt som helst, men jag är redo. Redo för nya äventyr och upplevelser. 
Ibland blir jag arg för att vissa har det så lätt och möter knappast några större motgångar. Varför ska "dåliga" saker hända mig? 
Men så börjar jag tänka på alla de barn som är svårt sjuka eller växer upp i ett krigsdrabbat land. Då känns inte mina problem så stora längre. 
Jag har iallafall möjligheten att ändra på saker och ting. 

Jag har försökt packa klart och är nästan där men det är så svårt. 23 kg får man ha med sig. Låter ju hur mycket som helst men saker väger men än vad man tror. Och efter 7 månader här så har man ju hunnit köpa vissa saker som man inte gärna vill lämna. 

Imorgon är vår sista dag och då ska vi kasta ut allt som vi inte kan ta med oss. Tur att vår lägenhet inte är så stor.

Ikväll hoppas jag att jag får sluta tidigt. Killen och hans grupp ska nämligen uppträda och jag vill inte missa det. Vem vet när de kommer att få uppträda ihop igen? 

Det kommer att bli väldigt tråkigt att se dem säga hej då. 

Lyssna på denna låt... Så kanske ni råkar höra honom nämna mig... Klicka på länken!

Port Authority - Tuesday





Running errands.

Hejsan hoppsan!

Igår var det helt galet på jobbet! Vi hade fullt upp 5h i sträck utan någon chans att ens andas. Jag antar att folk gillar att äta ute på fredagar, haha...

Men en sak som är jobbig är att de flesta inte vet/förstår att man har ett system och en policy att följa. Vi värdinnor gör alltid vårt bästa för att de ska få ett bord så snabbt som möjligt eftersom det inte är roligt för någon ifall de får sitta och vänta länge. De blir otåliga och vi blir stressade. 
Jag kanske inte tänkte på detta innan jag började jobba på restaurang, men nu vet jag! Jag kommer aldrig vara jobbig mot en värdinna, ifall hon inte är otrevlig såklart haha...

Jaja... Idag är jag ledig igen och halsen är tjock. Tack för alla era krya på dig kommentarer! Ledig men måste göra några ärenden ändå. Som sagt så flyttar vi på onsdag och vi har en hel del att göra.
Jag tänkte bland annat kolla om jag kan hitta några bekväma byxor. Mina jeans är så tighta så jag vill helst inte flyga i dem. 

Sedan måste vi verkligen börja packa ner saker eller slänga... Usch och fyyyy, vill inte!

Vad har ni gjort denna lördag?


Bilden är JÄTTEgammal och har inget med inlägget att göra men kolla så brun jag var?!?!?!?!



Sickness.

Idag är ingen rolig dag. Har haft världens sämsta natt då min näsa och hals varit helt åt helsike. Jag har varit varm, jag har varit kall. Nu sitter jag här och mår dåligt men måste snart till jobbet och ska jobba ett dubbelpass idag. Passande. Fan!

Hoppas att jag mår bättre senare! Bläääää.


Känner mig INTE som Marilyn Monroe idag!


Almost.

Snart fyller jag år och det känns hur konstigt som helst. Tjugotre. Jag? 23? 
Tiden går alldeles för fort! Ibland önskar jag att jag var "liten" igen så att jag kunde göra om och göra rätt när det gäller vissa saker... 
Men jag tycker att jag är en fin människa. Jag har bra värderingar och mål. Enligt MIG såklart, haha... 

Men 23? Fy tusan... Nästan 25... Nästan 27... Nästan 30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Jag har alltid sagt att jag ska ha mitt första barn när jag är 25 men jag tror att vi får skippa den tanken, hahaha! Innan man skaffar barn så ska man ha gjort en hel del som man älskar, ha pengar på kontot och vara redo för ett par år där man inte kan göra mycket annat än att ta hand om sitt barn. Självklart så är inte allt över bara för att man blir förälder men man måste "pausa" en del av sitt liv. 

Nu blev det mycket snack om barn! Men kom bara att tänka på att jag fyller år snart och ville skriva av mig lite. Känns så konstigt. Det blir första födelsedagen utan familjen! Ingen Schwarzwaldtårta på sängen! 

Mmmmm nu blev jag sugen på tårta.... Det är nog dags för mig att avsluta här innan suget blir för starkt!

Hawaii-tema när jag fyllde år för ett par år sedan!
Nästa gång, när jag är med familjen, så blir det goth! HA! 


dust and pain.

Idag hämtade jag upp min dammiga resväska. Det kändes riktigt konstigt! 
Jag har vikt och tvättat mer än hälften av mina kläder och ska snart börja packa ner dem... Åhhhhhhhh! 

Vi köpte även våra biljetter idag. Nu är allt så himla verkligt helt plötsligt. Men vi ska ha riktigt roligt i Los Angeles! I hope... Haha.

Det som ska bli kul med att åka hem till Sverige sen är att jag får träffa familj och vänner och äta en massa "svensk" mat. Men kommer nog längta bort igen efter två dagar haha... Framför allt så kommer jag sakna min älskling så oerhört mycket och jag blir ledsen bara jag tänker på det. 
Vi har gått genom detta förut och vi vet hur ont det gör att säga hej då och hur ont det gör att vara ifrån varandra.

Men vi har iallafall en plan, vilket är viktigt att ha i ett långdistansförhållande, och vi kommer att göra allt för att förverkliga våra drömmar! 

Förhoppningsvis så kommer han kunna hälsa på över jul och nyår iallafall! 

Åh, min fina. Han ska få en extra stor kram nu när han kommer hem från jobbet om typ 5 minuter...



Gammal bild på oss, men jag gillar den!

Ralphie.

Bara för att jag är en tönt och vill visa exempel på hur bra priser de har på Ralph's... 









Packing.

Hello allihopa i cyber space.

Idag är jag så TRÖTT. Mitt ansikte är liksom svullet pga trötthet haha... Går det ens? Jaja.

Eftersom att vi flyttar nästa vecka så har vi en hel del att ta itu med. Jag har redan sagt upp elen samt kabel-tv och allt det där. Vi måste bara packa och städa rent. Ahhhhhhh så himla jobbigt!
Vissa grejer måste vi lämna hos en kompis, andra måste kastas och en del tar vi med oss. Det är så tråkigt att vi inte kan ta med allting eftersom vi ändå har betalat för det!

Idag ska vi köpa flygbiljett tror jag... Vi åker först till Seattle och hoppas att vi kan spendera några timmar där innan vi flyger vidare. 
Jag gillar att resa men inte själva resandet om ni förstår vad jag menar. Så tråkigt/jobbigt att packa och släpa med sig och checka in och sitta trångt och det och det och det och det.

En sak är jag dock glad över! Vi kommer att ha min favorit matbutik RALPH'S precis där vi bor! Hahahahaha. Fick veta det igår och jag blev överlycklig. Låter hur töntigt som helst men vi handlade alltid där när vi var i San Diego. Bra grejer och bra priser.

Idag är jag ledig så jag ska nog tvätta vissa kläder så att jag kan packa ner dem. Buuuuuhuu :( 
Sen ska jag nog ut och kolla i lite gift shops om jag hittar något "minne" att ta med mig hem...



Innan jag åkte hit... Spänd och förväntansfull. Dricker té i koppen brorsan köpte när han pluggade i Canada.

La la laaa...

Hejelihopp.

Jag kom precis hem från jobbet och är så tröööött! Det känns som att jag börjar bli förkyld så allting blir liksom lite jobbigare. Huvudvärk, täppt näsa, konstig hals... osv.
Hoppas bara att det inte bryter ut ordentligt! Jag vill inte missa en endaste jobbdag...

Jag har något att berätta, som vissa redan vet. Jag kommer att lämna Canada tidigare än planerat. Min kille kommer att flytta till USA ett tag så jag ska följa med dit och sedan åka hem till Sverige.
Vårt första stopp blir iallafall Los Angeles om lite mindre än två veckor. Väldigt tråkigt tycker vi men detta är något vi måste göra så det är bara att deal with it. 
Självklart skulle jag kunna stanna kvar här men det vill jag inte då jag inte har någon nära anhörig eller väldigt nära vän här. Det känns lite "läskigt" att stanna helt ensam ifall något skulle hända.

Så ja, LA snart alltså... Om man bortser från att vi inte riktigt är redo att lämna Canada så ska det ändå bli kul att åka till LA igen! Jag älskar den staden. Ser fram emot att få äta In-n-Out igen! Mums!







yellow watermelon.

Alla som känner mig vet att jag är galen i frukt. Jag är nog beroende... Finns det ens någon äcklig frukt? Mindre god kanske, men äcklig? Jag vet inte...

Idag var det dags att storhandla så vi stack till den asiatiska affären som vi alltid går till. Jag har varit sugen på vattenmelon hur länge som helst men alla har varit gigantiska. Idag såg jag dock lite mindre varianter så jag slog till... Men det var ingen "vanlig" vattenmelon, utan GUL vattenmelon! 
Har ni testat det förut? Det hade inte jag innan idag iallafall! 

Killen tyckte att det såg läskigt ut men gud så god den var! Folk säger att den gula är lite sötare än den röda och jag kan nog hålla med. Mums!

Så himla härlig färg också! Tror inte att jag nånsin har sett den gula i Sverige? Ni får leta reda på denna sort!






Brenton.

Hej fina männ-i-skor.

Sitter hemma heeeelt ensam eftersom killen är i studion. Det gör dock ingenting, jag är glad när han får göra det han älskar! Plus att det är ganska skönt att ha lägenheten för sig själv... Haha! 
Fast nu får han gärna komma hem :)

Vi tittar på ganska många dokumentärer och letar hela tiden efter nya. För någon vecka sedan så såg vi en dokumentär om en 15-årig kille i Florida som blev oskyldigt anklagad för mord på en äldre dam. Polisen behandlade honom illa och hanterade inte heller bevisen på rätt sätt. Denna kille heter Brenton Butler och blev gripen för att hans hud är mörk. 
De har dokumentären på svt-play och jag tycker att ni ska ta er en titt HÄR.!

Vi "vita" är så dumma i huvudet. Inte alla dock, men många. Köper slavar, stjäl land och drunknar i fördomar. Om man är "100% vit" så är det nog svårt att förstå det här med rasism. 
Jag har upplevt rasism men aldrig så som t ex min kille har. Folk går förbi och skriker "nigger". Det är 2012 och folk använder fortfarande detta ord? Usch.
Det är 2012 och folk anställer inte människor med annan hudfärg? Skolor förbjuder dreadlocks och flätor? 
Jag kan fortsätta hur länge som helst...

Jag mår illa. 




Service.

Jag är ju för sjutton sämst på att uppdatera! Jag tycker inte att jag har så mycket att skriva om, haha. Allt jag gör är att jobba och andra "normala" grejer. Typ... Äta mat.

Nu är hösten här och jag har fått ett nytt schema. Förut jobbade jag mest kvällar men nu är det mest dagar. Skulle nog hellre jobba kväll men men... 
Intressant? Haha.

Men nu när vi ändå är inne på det ämnet. Jag måste ju vara übersocial och trevlig på jobbet. Jag är ju den första och sista som de ser när de besöker restaurangen. Trots att jag är svensk så tog det inte lång tid innan jag lät precis lika trevlig som infödingarna, haha. 
Nu menar jag inte att man är otrevlig i Sverige men kanske lite mindre högljudd? Lite mindre "HIIII HOW ARE YOU TODAAY SIIIIIR?".
Det blir mycket sånt på jobbet och när jag slutat så sitter beteendet kvar, ler mot folk på gatan och pratar så jäkla mycket. Hahahah! Tokigt.

Här jobbar jag: www.osf.ca för er som är nyfikna!




Market.

Igår åkte vi till Granville Island. Jag var tvungen att hämta en check från mitt förra jobb och efteråt så passade vi på att gå till marknaden som finns där. Jag var i frukt-himlen! Men den här gången blev det bara körsbär, som jag sedan såg att vi hade i affären där vi bor och 50 cent billigare... Äsch! Haha...

Pappa skulle älska den marknaden! Och ön. Massor av fisk överallt och intressanta maträtter. Lilla pappi.

Nu är klockan 22 och jag kom precis hem från jobbet. De flesta kvällarna är ganska stressiga, många som är hungriga! Idag hade vi till och med fullt hus, galet! 
Jag är trött och hungrig men vi ska nog ut och ta en drink eller så med en kompis. 

Vad har ni gjort denna fredag?


Fisk.

RSS 2.0