Help 95 kids.

Jag kom precis hem från en middag med min finaste älskling och klickade mig runt på några bloggar... Så såg jag att Unicef och Apotek Hjärtat har en kampanj där du med hjälp av ett enkelt blogginlägg kan hjälpa till och vaccinera 95 barn runtom i världen.

Ibland kan livet kännas tufft och man kan ibland bli lite ledsen över allt man inte har råd med... Men många av oss i väst har iallafall mat för dagen. Jag uppskattar verkligen det jag har och jag önskar att jag kunde hjälpa varenda människa som behöver hjälp. Tyvärr så kan jag inte det men genom att bara skriva om detta så har jag nu hjälpt 95 barn, vilket känns grymt bra!

Jag har skänt saker tidigare men det är inte något som alla kan göra... Men alla kan däremot skriva ett inlägg, ifall ni har en blogg! 

Så om du har en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn, publicera den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Kampanjen gäller 16 april - 13 maj eller upp till 5000 blogginlägg. Glöm inte att du måste pinga inlägget HÄR för att det ska bli giltigt. Läs mer och hämta bloggmaterial på: unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Foto: © UNICEF/Asselin


4/20

Jag har precis gjort mig redo och ska strax iväg för att se min kille och hans grupp Port Authority uppträda! Yay!
I'm so excited!

Jag har inte sett min kille on stage förut så det ska bli riktigt spännande faktiskt :) Jag hoppas att det kommer att gå bra för dem och att klubben är PROPPFULL. 
Ska försöka ta lite bilder och filma men tror inte att det kommer synas/höras så bra. Men vi får se! 

Nu väntar jag bara på att han ska höra av sig för just nu har de soundcheck. Ska ta det lite lugnt ett tag och så hörs vi förhoppningsvis imorgon!

Kram!


Dåliga cam-bilder men såhär ser jag ut ikväll...





sunday.funday.

Ursäkta frånvaron i bloggen men jag har inte mått så bra denna vecka. Nu börjar jag dock bli bättre så kände för att uppdatera lite.

Jag har haft en fin och lugn helg med min älskling. Just nu dammsuger han medan vi lyssnar på BRA hiphop. Det är en vacker syn kan jag säga, haha :) Jag tar det lugnt medan han multitaskar! 

Vi ska strax göra oss i ordning och kolla in loppisen här nedanför, som vanligt! Sedan har vi ett paket att hämta ut nånstans downtown och efter det måste vi handla mat för den kommande veckan. 
Ikväll ska vi förresten äta friterad kyckling! Jag har världens bästa recept så ser fram emot det, hahah...
Bara jag inte bränner mig som jag ALLTID lyckas göra när jag bakar eller lagar mat, ni skulle se mina händer! 

Anywaaaay tho', borde nog inte ha skrivit den där sista meningen för nu kommer mamma oroa sig som bara den! Eller hur mami? Haha! 

Vi hörs snart igen fina ni... Saknar mina nära och kära! ♥



Min fina t-shirt. Ni hiphop-nördar kan nog se vilka det är!

Sjukis.

Min fina har precis varit sjuk och börjar bli bättre men nu var det tydligen min tur! Jag ska vara glad att det är en vanlig förkylning och ingenting värre men det är ju så fruktansvärt irriterande! 

Så idag blir det att bara ta det lugnt och försöka bli FRISK. 



Jag och en liten kyckling...

Canucks.

I lördags gjorde jag något som jag har drömt om länge. Jag har många bröder och de är alla galna i sport vilket har påverkat mig en del. Jag vet inte hur många fotboll, hockey eller basketmatcher jag har varit på. 
Min favoritsport har dock alltid varit hockey och på grund av det så har jag alltid drömt om att se en NHL-match i Canada... Och i lördags fick jag göra just det. 

Jag såg Vancouver - Edmonton och det var verkligen en upplevelse. Jag hade tur som fick se hemmalaget vinna och dessutom se svenskar göra mål. 

Men måste nog säga att fansen i Sverige är lite galnare. Det kan bero på att hockeybiljetterna här är riktigt dyra och det är mest affärsmän som går på matcherna. Jag tycker att hockey ska vara lite "crazy" och saknade kanske det litegrann men nu vill jag bara gå på fler matcher!
















pics.









nephew.



Gud vad jag saknar denna underbara varelse ♥
Vill pussa på hans kinder NUUUUUUUUUUUU!

candy freak.

Ibland hatar jag det faktum att jag älskar sötsaker. Och att jag vill testa varenda sötsak. Seriöst. Det är inte bra men jag kan ju inte låta bli! 
Godiset här är ganska dyrt men de har ju sånt som vi inte har i Sverige så självklart köper jag en del. 
Denna choklad på bilden har jag ätit förut men detta är "påskutgåvan" så att säga, haha... Så fort jag hör "limited edition" så blir jag helt galen och MÅSTE testa! 
Just den här chokladen är riktigt jäkla god... Det är mint inuti!

Yum. 






Bank.

Gick till banken idag för att äntligen fixa ett konto. De var väldigt trevliga och ställde frågor för att kunna ta reda på vilket slags konto som skulle passa mig bäst. Så i slutändan fick jag ett som kostar nästan $11 i månaden och man får bara göra ett visst antal "transactions" alltså, visst antal köp och uttag. Om man överskrider det så kostar det $1 per gång. Vad i helsike? Jag är inte van vid dessa dyra och udda saker!
I Sverige får man ju använda kortet hur mycket man vill! 

Jaja... Detta fick mig att tycka om Sverige lite mer iallafall. Man kan slippa betala den där månadsavgiften men då måste man ha ett visst belopp på kontot... Och det var ju inte ett lågt belopp iallafall.

Bajs på dig Canada! Haha. 



petar lite på gubben...

yumyum.

Skriver ju ganska mycket om vad jag äter och lagar för någon mat så nu har jag fixat en kategori som heter "yum", haha... Hoppas att ni uppskattar mina mat-inlägg! Cuz I love food...

Detta lagade jag förra veckan och bilden gör mig HUNGRIIIIIG! 


Japanese BBQ.

Det blev som tur var ingen sushirestaurang igår utan ett japanskt bbq ställe som jag har hört/läst mycket om och alltid velat gå till, nämligen Gyu Kaku. Jag trodde att de bara fanns i USA men de finns tydligen här också... Och i Asien. Lucky me!

Det var verkligen en upplevelse måste jag säga. Jag gillade inredningen och så fort man klev in i restaurangen så stannade hela personalen upp och sa välkomna, på japanska. De andra var redan där när vi kom så vi hälsade på gänget och satte oss ner vid träbordet. På bordet fanns två grillar så på denna restaurang ska man alltså grilla sitt kött själv! Och äta med pinnar. 
Jag hade lite problem med pinnarna först och blev irriterad på mig själv men tillslut så fixade jag det. Maten var underbar och rätt så billig! Ölen också. 

Vi hade en trevlig kväll och födelsedagsbarnet verkade nöjd. Det är ju det som är det viktigaste.
Efter middagen så promenerade alla hem tillsammans eftersom vi alla bor så himla nära varandra. Stannade till vid en godisbutik där de hade lösvikt... "Åh, som i Sverige" skrek jag och plockade på mig lite. Men det var jäkligt mycket dyrare än hemma! 

Hoppas att vi kan gå tillbaka till den där restaurangen snart!

Suddiga bilder, I know... Kunde inte fota med blixt!
Video:
Original Video - More videos at TinyPic

Rent.

Äh, struntade i tvätten och disken. Den tar jag hand om senare! Haha...

Sitter just nu och väntar på att killen ska komma hem på sin rast, så att vi kan gå till banken och posten. Till posten för att jag ska fixa checkar och till banken för att vi ska fixa en check till vår hyresvärd. Vi ska nämligen gå till honom efteråt och betala hyran. Alltid lika kul! Eller inte...

Ikväll blir det nog att möta upp hans vänner eftersom någon fyller år. De ska tydligen till en sushirestaurang och jag är lite tveksam. Sushi har jag bara testat en gång och då gillade jag det inte alls. Men vi får väl se hur det blir...
Jag har ju alltid resterna från igår då jag gjorde en slags tacopaj. Istället för nötfärs hade jag kycklingfärs och jag blandade i paprika och majs. Ovanpå la jag mozzarella, spenat, creme freiche och ett tortillabröd. 
Det blev faktiskt riktigt gott! Jag gillar att experimentera lite och oftast blir det bra.

Nu kommer han nog snart så vi får höras senare! 

Haha, såhär sitter jag oftast...

Fina du.

Jag är så glad att jag flyttade hit. Ett val jag gjorde för att jag kände att jag behövde en förändring och för att jag var trött på att ha ett långdistansförhållande. 
Innan jag flyttade så var det många som sa att detta skulle bli ett test, ett test för att se hur jag och killen funkar ihop. Jag var dock aldrig orolig så brydde mig inte så mycket, om jag ska vara helt ärlig.
Och vet ni vad? Det visade sig att jag hade rätt och fick bevis på att allt jag trodde innan verkligen stämde. Visst är det lite av ett test men denna flytt har bara bevisat för mig, ännu en gång, hur underbar han är ♥

Han är så fin. Jag älskar alla kramar på morgonen, speciellt om jag vaknar efter honom och går upp och han pausar allt han håller på med för att ge mig en kram och säga god morgon. Eller när han kommer hem med lunch till oss, när han kommer hem med cupcakes efter en hel dag i studion eller en bit chokladtårta för att han visste hur länge jag varit sugen på det. Allt för att göra mig glad. 

Snart har vi varit ett par i 20 månader. Den mesta tiden har det varit distans och jag tror att det bara gjorde oss starkare. Att ha ett distansförhållande är verkligen inte lätt, speciellt inte om man har en tidsskillnad på nio timmar och en flygbiljett kostar minst 6000 kr. 
Men även fast det har gått över 1,5 år så försöker han fortfarande få mig att skratta. Vilket han lyckas med, 99% av fallen... Haha! 

Känner tydligen mycket kärlek denna måndagsmorgon... Men det är väl fint! Haha.

Nu ska jag nog vila en liten stund och sedan gå upp och ta itu med allt man måste göra när man har sitt egna hem. Bland annat tvätt och disk... Ugh...

Kram på er!




April fools.

Det är 1a April! Redan! Jag tycker att tiden går så himla FORT! Vilket är både bra och dåligt... Än har jag inte blivit lurad iallafall, vi får väl se om någon gör ett försök senare idag. 

Jag vaknade för inte så längesedan och sitter nu och äter ett päron och lite jordgubbar. Yum! Vi ska snart gå utanför dörren och kolla lite på loppisen som är här utanför varje söndag. Ibland kan man hitta riktiga fynd! Vi köpte en liten tv-bänk för bara $5. Egentligen ville han ha $4 men vi tyckte att han kunde få den där extra $1. 
Jag vill gärna hitta någon bokhylla eller liknande... Vi har inte skaffat sånt ännu. 

Efter det så kanske vi tar en liten shoppingrunda i centrumet. Vi får hoppas att det inte regnar idag! 

Det är ju sent hemma i Sverige så ha en fin kväll/natt!


RSS 2.0