Pizza.

Det börjar bli så himla kallt här i Vancouver. Man märker att hösten är påväg och det gör mig ledsen! Bläääää vill ha VÄRME.
Det är väl ganska kallt i Sverige också? Eller?

Idag har jag varit ledig igen! Skönt. Jag har haft en latis-dag och ska snart göra pizza till mig och killen. Orkar inte göra något avancerat så köpte pizza-mix som man bara blandar med vatten. Superenkelt! 

Häromdagen var jag på en till jobbintervju. Det är en salong som ska öppna och de behövde en receptionist, typ. De kommer även att sälja kläder och skor framöver. De sa att jag skulle passa bra där så när salongen är klar (kanske nästa vecka) så kommer jag att tränas. Ska bli intressant! 
Lite kul att ägaren är från New York och gör musik han också... Haha :) 

Naaaeee men nu är jag så HUNGRIG! Killen är påväg till studion så jag får äta ensam... Buhuuuu haha :) 



En pizza jag gjorde för ett bra tag sedan...


Pics by Laura Rosten.

Nu har jag äntligen fått bilderna från fotograferingen jag gjorde för ungefär två veckor sedan. Jag gillade de flesta men tycker att jag ser psycho ut på en del, haha... Men hur ofta gillar man alla bilder på en själv? 

Här har ni några stycken...










http://www.laurarosten.com/





Answer.

Förresten... Ni vet väl att jag ibland svarar på era kommentarer? Om ni tittar precis under er kommentar så kan ni se mitt svar :) 

Ville bara berätta det lite snabbt!

Blackout.

Varje söndag så har vi en "tv-kväll" och ser på två av våra favoritserier: True Blood och Breaking Bad.
Seriöst, vi ser fram emot det hela veckan och igår var det säsongsavslutning av TB.

Vi sitter i soffan och ser en dokumentär innan och äter nygräddade kakor och cookie dough glass. Med andra ord så myser vi rejält och är TOTALLY EXCITED! Men... Vad händer då?!

Elen stängs av. Vad i helv....?!

Vi tittar ut och ser att hela området är kolsvart. Åh nej. Vi blev faktiskt ganska rädda för vi bor i ett fint område men ett kvarter är proppat med hemlösa och drogpåverkade. Är domedagen här, var vår första tanke...

Ojsan, där kom elen tillbaka! Yes.

Men nej... Där försvann den igen och vi började fundera på om folk nu kunde ta sig in i vårt hus?! Vi har ju såndär beep-grej.

Allt är totalt svart och vi messar en kompis och säger att vi paxxar hans bagagelucka ifall vi måste fly.

Vi tänder några ljus och väntar... Och väntar.... Och väntar.... Blir irriterade över att vi inte kan se våra serier och väntar lite till.  Efter 1,5h timme så ger vi upp och går och lägger oss.

Snacka om att förstöra vår söndagskväll! Hahaha...  Elen kom tillbaka mitt i natten/tidig morgon. Jag vaknade nämligen av att tv:n gick igång och även vår ugn. 

En väldigt dramatisk berättelse från mig till er. Hejs.

Såhär såg det ut utanför vårt fönster:



Nu undrar jag... Vad gjorde folk för 200 år sedan?! Vad pratade de om?!



fruit.



Alla vet att jag är knäpp.

Namen... Såattehhhh... Japp.




asian.market.

Idag har jag haft en LUGN dag. Gick till en asiatisk matbutik som vi oftast handlar i och köpte en massa grejer vi behövde. Det värsta med att gå och handla är att jag måste bära hem allting. Som tur är så bor vi väldigt nära men ändååå... Tungt!

Vi försöker som sagt vara nyttiga och hälsosamma så det blev en hel del sådant. Grönsaker, frukt, ägg, chow mein och lite andra grejer. Köpte även "dragon fruit" för första gången så det ska bli kul/intressant att testa senare ikväll efter middagen. 

Nu har vi ätit skräpmat två dagar i rad så ikväll måste det bli något nyttigare. Killen ska äta lax och för mig blir det kyckling. Yum. 

Jag skriver alltid inköpslistor men idag kom jag på att jag inte ens behövde min lista. Vi har några saker som vi alltid köper så vad ska jag med en lista till?
Något som vi köper varje gång är bland annat grönlök, spenat eller något annat "grönt", paprika och någon typ av frukt. Vi ser också till att vi alltid har kokosmjölk, kokosolja, ägg och tomatsås. 

Saker som vi typ aldrig köper (såvida jag inte ska göra något speciellt) är mjölk, grädde och ost.

Vi båda älskar ost men finns inte så många att välja bland här och alla är riktigt dyra. Saknar herrgård!

Vad har ni ALLTID hemma? Berätta!






Swenglish.

Jag glömmer ofta en hel del svenska ord. Min hjärna är van vid att tänka "engelska!!!!" hela dagarna så jag blir lite förvirrad ibland. Jag måste erkänna att ibland så använder jag google för att jag glömmer bort hur man säger vissa saker... Fy tusan, haha. 

Jag kanske måste blogga ännu mer så att jag tränar, så att säga.. hahaha :) Känns så sjukt men det är väl inte så konstigt egentligen. Jag har ingen att prata svenska med här. Allt är på engelska och jag måste hela tiden översätta allt i mitt huvud.

Jaja... 

Nu väntar två lediga dagar för mig, min "helg" kan man säga. Ganska skönt, men letar efter ett jobb som kan fylla denna lucka. 

Vad har ni haft för er?


Svensk fjortis.


Zombie.

Fotograferingen gick bra igår och jag hoppas att vi fick några fina bilder! Min kompis gjorde en jättefin sminkning på mig och jag fick även ett gratis läppstift :)

Påväg till MAC så hamnade jag mitt i en "Zombie walk". Alla var utklädda till zombies och gick genom staden. Underhållande men även lite läskigt! För mig var det dock lite irriterande eftersom jag var lite sen, haha. 
Jag vill också klä ut mig till zombie nån dag!



Photoshoot.

Tack för era fina ord! Saknar er alla!

Idag har jag en photoshoot med en tjej som pluggar foto. Jag ska först till en kompis som jobbar på MAC och bli sminkad och sedan ska vi till stranden och fota lite :) Det ska bli kul! 
Tyvärr så är min kamera fortfarande trasig så det blir inga backstage bilder men jag lovar att publicera de andra bilderna när de är redo!
Jag hoppas att det kommer att gå bra, det blir ju vad man gör det till haha... 

Imorgon väntar ännu en jobbdag dock så det blir inte så sent ikväll :)

Vad har ni haft för er? Kram!


Jättegammal bild på mig som Annika Marklund har tagit.



Broken.

Idag har jag jobbat mitt första riktiga pass och det gick bra! Det var faktiskt ganska kul :) Ibland är det lite stressigt men när man jobbar med fina människor så går allt mycket lättare. 

Innan jobbet så åkte jag med killen till en klinik och kollade upp hans handled. Han skadade den för över tre veckor sedan och han kan fortfarande inte röra den som han vill. På kliniken sa de att det finns ett ben i handen som har något konstigt namn jag inte minns nu och som ibland måste opereras. Vi var tvungna att gå till en annan drop-in klinik och röntga hans hand. Kalaset gick på $110! Fy faaaaaaaaaan säger jag bara! Älskade Sverige, I miss you ♥

Vi måste vänta några dagar på svar men hoppas verkligen inte att den är bruten... Då blir det operation och en dyr räkning. Läkaren frågade också vad jag har för försäkring och berättade att jag kan få en kanadensisk försäkring om jag varit här i över tre månader och har ett jobb. Jag fick lite papper så jag ska läsa genom dem och se om det är något för mig :)

Tycker synd om älsklingen och vår plånbok men men... Hälsan går före allt! 

Hoppas att ni har haft en fin fredag! 


Being healthy & dresscodes.

Ibland känns livet jättefint och ibland ganska så fult. Men idag känns allt fint. Det är en fin dag. 

Jag är glad över att veta att jag iallafall har en inkomst nu, inte så stor, men det är iallafall en inkomst. Nu kan saker och ting bara bli bättre. Jag pustar ut och känner mig 8kg lättare.

Igår åt vi en nyttig wok, men som inte kallas wok här utan stir fry antar jag? Eller Chow Mein. Vi åt Chow Mein. Eller Mjau Mein som jag säger ibland när jag är lite rasistisk och fördomsfull och tror att de bara äter katter i Kina.
Gott var det iallafall och till efterätt blev det en varsin frukttallrik. Mums. 
Massor av nyttiga saker och min älskling sa: "If we eat like this more often, we might live longer". Jag tyckte att det var fint sagt och han har rätt. Vi är dock rätt så duktiga på att äta bra mat men vi är så svaga när det kommer till GLASS. Mmmm...

Men iallafall... Jag vill äta mer grönsaker och mer frukt. Mer mer mer. Så mycket jag bara kan! 

Idag ska vi till ett stort köpcentrum och leta efter svarta blusar till mig. På mitt nya jobb måste jag bära svart från topp till tå och toppen måste ha en krage. Blääää på dresscodes men vad ska man göra...



Ännu ett inlägg utan bilder men kameran är trasig, som sagt...




6 months.

Meeeeeeen... Vet ni vad jag kom på idag? Igår var det exakt 6 månader sedan jag kom hit. Fy tusan vad snabbt tiden går!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag blir nästan rädd. 
Men GRATTIS till mig och min fina som bott ihop så länge och fortfarande är kära hahahah :) 

Igår hade jag även mitt andra intro-pass och det gick bra! Några fel här och där men inget som inte kunde fixas eller tränas på! Man lär sig ju mer och mer med tiden och jag fick även mitt schema! Så jag jobbar tre kvällar och en dag i veckan :) Även under helgen så hoppas att det blir mycket dricks....... Vi får typ 0,5% av servitriserna.

Idag måste jag betala en dum räkning så jag ska snart gå till banken och se ifall de kan hjälpa mig. Vill betala med mitt svenska kort så jag hoppas att jag kan göra det! 

Vad har ni haft för er idag? 



Saknar.

Hej hopp... och något som rimmar på det.

Hur mår ni?! Det är inte många av er som kommenterar! Mest min fina mamma och min bror Elias :) Gulle-ni.
Men jag vill ju veta vad alla har för sig? Vad händer i Sverige?

Jag saknar min familj så himla mycket. Vill bara krama om allihopa och pussa på mina fina syskonbarn. Vår nya familjemedlem ska jag pussa EXTRA mycket när jag kommer hem.
Men förutom familjen så saknar jag vår altan. Vår fina altan. Jag älskar att grilla med familjen och att sitta ute och dricka arabiskt té. 
Sen saknar jag den där tryggheten som man bara kan känna i sin hemstad. Nu menar jag inte att jag inte är trygg här men det känns ju inte likadant. HEMMA så kan/vet jag ju "allt". Här är mycket fortfarande nytt för mig. Inte bara  gatorna men även de interna skämten. Vissa skämt förstår man inte om man inte är uppväxt här.

Jag saknar även Istanbul Kebab (mmm kyckling) och en massa andra maträtter. Ganska fånigt egentligen. 

Jag trivs dock väldigt bra här och jag älskar att jag har min egna lägenhet. Eller, delar ju den med snubben men sak samma...

När jag kommer hem till Sverige så kommer jag dock sakna Vancouver väldigt mycket så jag försöker att ta vara på tiden här borta och inte tänka för mycket på Sverige och allt det andra... 


Gammal bild som inte har något med inlägget att göra egentligen... 

New job.

Idag hade jag mitt första "training shift" på en annan restaurang och jag har även bestämt mig för att inte fortsätta på det andra stället. 
Det kändes bra idag och som sagt så tar det tid att lära sig allting, framför allt alla bordsnummer - Hujeda mig!
Min hjärna blir helt förvirrad, men jag har fått en "karta" så jag måste träna, träna, träna!

De ska även få in menyer på svenska! Så de frågade mig ifall jag kan rätta dem sen när de är redo haha... 

Det kändes mycket bättre på detta ställe än det andra och de verkade nöjda med mig idag. Jag kommer att börja med fyra skift i veckan och sedan kan man byta med varandra och hålla på :) 

Ikväll ska jag ta det lugnt! Börjar inte förrän på eftermiddagen imorgon så ingen stress! Blir nog kycklingwok till middag :)




Igen...

Jaha, nu har kameran gått sönder - IGEN! Hoppas att den fixar sig av sig själv men det vet man ju aldrig... Ahhhhhhhh blir så irriterad!
Om jag hette Bill Gates så skulle jag inte bry mig ett dugg, men nu döpte ju mina föräldrar mig till Emilia och inte Bill...

Bajs.

Måste byta kön och ändra namn.





Objekt.

Jag är trött på att leva i en sexistisk värld, i en värld där kvinnor ses som objekt. En kvinna "ska" vara sexig och attraktiv. En kvinna "ska" raka sig och vara stylad från topp till tå -  varje dag. 
Underkläder ska alltid vara sexiga och varenda nagel ska alltid vara målad. 

Alla bilder ska alltid fokusera på kvinnans kropp, kvinnans utseende. Rumpan ska vara perfekt utan bristningar eller celluliter. Brösten ska vara stora, runda och inte hänga som hundöron - även efter graviditet. 

Redan när flickor är små så får de höra "Vad söt du är!" "Vad fin du är!" och det sitter i. Tjejer ska ALLTID se bra ut, dvs enligt medias ideal. Medias ideal som har blivit de flestas ideal. Photoshop är idealet. Bilderna man ser i tidningarna är inte äkta. 

Varför kan man inte istället säga "Du är så duktig på att räkna!" eller "Vad snäll du är idag!"? Nu menar inte jag att man ALDRIG ska kommentera någons utseende, för det är trevligt med en fin kommentar då och då. Jag vill bara att alla ska försöka att inte fokusera så mycket på utseendet, speciellt när det gäller barn. 

Det är en äcklig värld vi lever i. Varför ska kvinnor alltid ses som objekt? Vi föddes inte för att endast behaga män. Det finns dock väldigt många fina människor därute som aldrig skulle vara respektlösa mot kvinnor eller utnyttja dem. Men så finns det också många som tar sig rätten att skrika saker efter kvinnor... Jag har själv hört en hel del och det är inte roligt. Man vill inte få busvisslingar, man vill inte höra främlingar säga att ens rumpa är fin eller få frågan: "Hur mycket?"

En vän här i Vancouver berättade att en vinterdag förra året så var det några killar som frågade henne hur mycket hon kostade...  Så HEMSKT! 

Det jag egentligen vill säga med detta inlägg är att visst, man vill se snygg ut och man vill ha komplimanger men man vill ses som en människa, inte ett objekt. Man vill höra att man är duktig och intelligent. 

Jag vet att vi ALLA är rätt så värdelösa när det kommer till detta, även jag, men den senaste tiden så har jag försökt ge komplimanger som inte handlar om personens utseende. Jag själv blir extra glad om någon säger att jag är duktig på någonting. Jag verkligen HATAR när främlingar säger att jag är "sexig". Usch, det ordet är så himla äckligt. 

Detta inlägg är lite all over the place men hade inte planerat att skriva detta. Fick bara höra en liten historia idag och läste även om hur de gärna fotar volleybollspelarnas rövar i OS, och detta ledde till att jag ville skriva något lite snabbt... Haha! 

Som sagt, människor älskar att få komplimanger - se bara till att allt inte handlar om det yttre.



En "ful" bild.



Work.Money.Life.

Idag har jag jobbat heeeeela dagen, typ. Det var dags att agera assistent igen och vi var på event för BC Hydro, de som vill ha pengar för elen från oss då och då haha...
Det var många människor där och mycket att se! Vi var vid någon damm och naturreservat... 

Nu har jag precis ätit rester från igår, nämligen lasagne. Den blev god men smakar inte som mammas. Vad gör jag för fel?! Jag är iallafall riktigt mätt och känner hur matkoman kryper sig på...

Igår var jag på intro på ett annat jobb, de berättade mest hur allt funkar och lite om företaget. På måndag ska jag dit för mitt första intro pass. Jag tror att det blir detta ställe och inte det andra. Det här stället ligger som sagt riktigt nära mig och de hade en massa fördelar som jag gillade.
Det andra jobbet var bra men ligger längre från mig plus lite andra saker som jag har tänkt på.

Skönt att ha ett jobb nu iallafall! 


Kom hem till denna lapp...




Blå.

Igår köpte jag ca 2,3 kg nyplockade blåbär för ungefär 50 kr. LYCKLIG TJEJ, kan jag säga. Sån jäkla bra deal och de smakar gudomligt! Det mesta ligger i frysen men gud så gott det är att äta fääääärska blåbär, mmmm...


Ice cream cake.

Grattis till min bror David som fyller 35 idag! ♥


Hur mår ni? Jag mår bara bra iallafall. Igår firade vi en vän och åt "Donairs" som de kallar dem här, alltså typ kebab.  Svensk kebab är dock MYCKET godare. Mmm.... Saknar kebabtallrik/pizza litegrann.

Sedan åt vi TVÅ glasstårtor. Vet inte riktigt hur populära de är i Sverige? Har aldrig ätit sådana glasstårtor förut, men de var goda! 

Idag ska jag till ett annat jobb och de ska visa mig runt och lite sånt. Kan bli så att jag väljer detta jobb istället för det andra... Detta ställe ligger 2 min från mig medan det tar 30 min med buss att åka till det andra. Haha, ganska lätt val... Vi får se vad jag tycker senare ikväll!




Målade mina naglar igår... I like pandas.

 

Dark Knight.

Igår firade jag och min älskling två år! Tiden går så himla fort. Vi stack till en biograf och såg läderlappen. Riktigt bra film med coola effekter men tyckte ändå inte att den var så bra som alla säger. Man förstod rätt så snabbt vad som skulle hända... Men, jag tycker att ni ska se den ändå! 

Biograferna här är lite annorlunda... Här måste man betala extra om man vill boka en sittplats och om man inte har gjort det så måste man vara där ett bra tag innan filmen börjar. Vi var 30 min tidiga och jag trodde att vi skulle vara bland de första att sätta sig. Men nope, när vi kom dit så fick vi inte ens gå in i salongen utan vi fick gå bakom hörnet och KÖA. Det har jag aldrig varit med om innan, kändes som att vi skulle på en konsert eller nått. 

Det slutade med att vi fick helt ok platser ändå men vafan... Varför kan de inte göra som oss i Sverige? Varför ska man behöva betala extra för allt? Om en vanlig biljett kostar $12 här och man vill se den i 3d och boka plats... Då får man betala $20-$25. Helt sjukt enligt mig!



Två år!!!!!!!!!!!!! ♥

Work.

Idag var det min andra intro-dag på jobbet. Det gick bra och jag lär mig mer och mer men det är tufft! Det tror man inte när man går till en restaurang, men värdinnorna har en hel del jobb att göra. 

Jag känner inte alla än och kan typ inga namn hahaha, men de jag har pratat med har varit trevliga så det är ju bra. Blir nog roligare med tiden dock när man kan allt och är bekväm. 
Nu kan jag iallafall vika servetter så som de gör på restaurang haha :) 

Restaurangen ligger på en ö som heter Granville Island. Populärt turistmål och det var även där vi hyrde en båt på killens födelsedag. Fin miljö och det är alltid mycket folk där!

Jag kan berätta mer när jag har varit där ett tag. Tränas bara just nu så man vet aldrig vad som kan hända!




Hostess.

Det blir nog ingen pride-festival för mig, för jag ska nämligen provjobba imorgon! Var på intervju igår och de behövde folk rätt så snabbt. Jag ska alltså jobba som värdinna på en restaurang, dvs ta emot gästerna och bokningar och liknande. Vi får väl se hur träningen går! Jag är lite nervös men det ska nog gå bra.
De vill ha lite somrig klädsel så jag ska ut idag och se ifall jag kan hitta något... Jag äger ju ingenting "tjejigt" direkt. 

Idag ska vi även till en kompis och grilla och sedan titta på fyrverkerierna. Älskar det! Vet inte riktigt varför? Antar att det är hela stämningen och att jag alltid tänker på karnivalen Norrköping hade när jag var liten. Augustifesten som Norrköping har nu är inte lika rolig... 

Väntar även på att få höra från några andra jobb som jag var på intervju hos. Skulle ju vara bra med mer än ett jobb :) 

Hoppas att ni i Sverige har haft en fin lördag!



Bild från när vi åkte båt på killens födelsedag.

Pride?

Verkar som att jag alltid uppdaterar med två dagars mellanrum, haha. Skumt.

Igår var vi på en konstutställning som VICE hade, grym sida/tidning för er som inte vet! Det som var bäst var att utställningen hölls 5 meter från vår port och att ölen var gratis. Inte för att jag dricker särskilt mycket men gratis är alltid gott. Eller? 
Anyways, hängde där ett tag med vänner och en massa hipsters. 

Ikväll blir det att umgås med samma vänner och sedan dra till en hiphop&dancehall kväll som vår vän håller i. Han ska även DJa, så det ska bli kul! Äntligen lite bra musik. 

Jag ser fram emot en lugn och skön helg. Hoppas på sol och så kanske vi tar en titt på pride-festivalen. Jag tycker sånt är så himla dumt och förstår inte varför homosexuella måste ha sin egna festival men kan ju vara kul att se ändå... Hörde att alla lesbos åker först och att alla är topless. Vad fan? Så bara för att du är lesbisk så måste du visa dina bröst? Hahahaha... Makes no sense. 

Jaja, nu ska jag göra mig i ordning och hitta på någonting!



Jag och min fina igår på utställningen. De spelade fin musik så vi dansade lite. Vi ser helt galna ut men det är vi ju också...

Create.

Hallå kära jordbor.

Idag har jag sökt jobb som en dopad hest, ni som är arbetssökande vet hur det är... Inte det roligaste man kan göra, men man måste ju! 

Tiden rinner iväg, snabbt som attan och jag får lite smått panik. Jag hatar känslan av att man slösar tid. Jag tänker dagligen på mottot att om du inte ändrar något så kommer ditt liv vara detsamma, dag ut och dag in. Man måste göra något annorlunda och jag försöker. Jag har så många idéer att min hjärna snart sprängs men jag har tyvärr inte kapital för att påbörja allt som jag vill... Låter jättemycket som en ursäkt och det kanske det är. Men hur gör man? Jag kämpar på iallafall och jag har faktiskt åstadkommit en del i livet... men inte allt som jag vill göra och det är det som skrämmer mig.

Men nä, nu jävlar... Nu jävlar ska jag uppnå ALLA mina drömmar! 

Nu ikväll kanske jag ska möta upp killen i ett köpcentrum ELLER så ska jag bara sitta hemma och skapa. Det är ju det jag älskar och jag känner att min hjärna behöver stimuleras. Förut så skapade jag hela tiden och nu händer det väldigt sällan. Jag känner hur min kreativa-ådra tunnas ut, så jag behöver mer sånt i min vardag. Mer kreativitet.


Handsmycket som jag alltid gjorde förut och sålde en del av. 

RSS 2.0