Gotcha back!

Vi hade riktigt kul igår! Klubben var proppfull med folk och vi fick en plats nära scenen... När DJ Premier kom ut så hälsade han på killen och gick sedan upp på scenen och körde sin grej. Fan vad grym han var! Han fick verkligen igång publiken och nu förstår jag varför han räknas som en av de bästa genom tiderna...

Det bästa under kvällen var dock när han i micken skriker "Rise & Shine" och spelar en av deras låtar. Rise & Shine är alltså min killes gamla grupp! Så kul det var att få höra hans musik spelas där och av självaste Preemo! 
Han ville få upp min fina på scenen men det gick inte, för mycket folk som stod framför.

Efter showen så stannade vi kvar och pratade lite med DJ Premier. Vi kom hem vid typ 4 på morgonen och däckade direkt! 

Härlig kväll! Jag var så stolt över min fina! 

Här är låten som Preemo spelade:



Lyssna och njut! Min älskling är BÄST!

Preem You Owe Me One.

Ikväll ska vi till en klubb eftersom att DJ Premier är där och spelar ikväll! Min kille har haft ett samarbete med honom och de råkar alltid se varandra på olika platser i världen... Jag har dock aldrig träffat honom så det ska bli kul.

DJ Premier är en amerikansk hip hop producent och räknas som en av de bästa genom tiderna! Han har bland annat jobbat med Christina Aguilera, Jay Z, Alicia Keys, Biggie, Nas och Common. 
Alla som kan något om hip hop vet vem han är och min fina har alltså använt sig av hans beats. Det var dock flera år sen... Kanske något som bör uppdateras? Vi får väl se!

Här kan ni lyssna på de låtar som min kille har spelat in:
Preem You Owe Me one.


Killen och DJ Premier.

Q&A.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om så här får ni en trevlig liten lista...

Vilken svordom använder du mest?
- På svenska är det nog "fan" och på engelska "what the fuck" eller "shit".

 Äger du en iPod?
- Yes, fick den av pappa och brorsan för kanske 5 år sedan?

 Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
- Just idag var den inställd på 10:00.

 Hur många resväskor äger du?
- En gigantisk som jag fick innan jag åkte hit.

 Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?
- Det beror på mitt humör... 

 När var senast någon stötte på dig?
- Idag. Varje gång jag går ut så är det någon äcklig person som säger nått...

 Vad åt du till middag senast?
- Kyckling med ris! 

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
- Alla pratar väl skit nångång? Så, yes...

 Vilket riktnummer befinner du dig i?
- 604 eller 778.

Är du blyg inför det motsatta könet?
- Nä, tror jag inte.

 Vilken film kan du alla replikerna till?
- ALLA repliker? Inte en endaste! Men är rätt bra när det kommer till Borat...

 Pratar du några andra språk?
- Engelska är det enda, förutom svenska, som jag kan "flytande". Annars kan man ju förstå lite arabiska och typ spanska/italienska...

 Diskar du din egen disk?
- Yes, men använder mest diskmaskinen nu för tiden... Läste något om bakterier så kan lika gärna använda maskinen.

 Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
- Det spelar inte så stor roll men visst är det trevligt om han gör det, i allafall om det var han som bjöd ut mig.

 Vad har du med dig in på bion?
- Alltid något att dricka.

 Har du en blogg?
- Nae...............

 Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
- Han måste kunna få mig att skratta och känna mig trygg. Han ska vara lojal och målmedveten. Sedan finns det ju tusen andra saker som är viktiga...

 När sov du senast på golvet?
- Utan madrass då eller? Typ 1,5 år sen...

 Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
- Minst 6, men det är rätt så lite... Helst vill jag sova typ 10 iallafall.

 Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
- Ja, även fast jag inte är något proffs. Stör mig mest på felstavningar som jag tycker är så jäkla självklara... Typ "Chocklad", hallå? CHOKLAD.

 Vad var det senaste du åt?
- Falafeltallrik. Yum!

 Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
- Ja, jag tror det...

 Tycker du om att krama folk?
- "Folk" är nog fel ord. Jag gillar att krama de människorna som jag tycker om. Fast inte mer än nödvändigt, haha...

 Äger du en digitalkamera?
- Ja, men den är sämst.

 Vad är du allergisk mot?
- Rasism och folk som rent allmänt tror att de är bättre än alla andra. 

 Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
- Ingen aning... Hoppas på något coolt.


 

black and white.

Jag var dum och trodde att det skulle vara fint väder på midsommar så jag stack till H&M och köpte lite grejer, bland annat denna klänning. Så fort jag såg den så kändes den så himla "jag". 
Jag äger mest svarta kläder och behöver egentligen lite mer färg men den här är ju iallafall lite vit? Hahah... Storlekarna måste dock vara lite konstiga eller så är det jag som är oproportionerlig, som för övrigt måste vara ett av de konstigaste orden vi har i svenskan.

Jag provade klänningen i S men eftersom att den har en annorlunda form vid bröstet så syntes min BH och det är ju inte så himla snyggt direkt... Så var tvungen att köpa den i XS. Jag tror inte jag har köpt XS sen jag var en mini-unge? Hahaha men jaaa jaa, viktigaste är att kläderna passar... Vem bryr sig egentligen om storleken? 

Om ni har tur så kanske ni får se klänningen på någon dag... Någon varm dag eller nått...

Ursäkta suddiga bilder men min kamerajävel är dum i huvudet!






spices.

I paketet som jag fick så låg det bland annat en arabisk kryddblanding som heter Za'atar. Man kan doppa bröd i olivolja och sedan i kryddan, men man kan även göra små pizzor. Så igår bestämde jag mig för att baka bröd med za'atar.
Sååååå gott! Men självklart är pappas mycket godare :)


Music is art.



Jag är så stolt över min finaste. Det är inte alla som får göra det han har hunnit med i livet. Hur många kan säga att de släppt sina egna album/LP?
Tyvärr har jag inte hela samlingen men här är två iallafall.

Om ni vill höra lite av hans musik så kan ni lyssna här:
Hash Mills
Rise & Shine

Det är mest äldre musik men snart släpper han ett album med sin grupp Port Authority och även ett soloalbum.
I'm excited!

What would I do without you.


Min finaste. Jag är så glad att vi har funnit varandra. 

GODIS.

Nu har jag vetat ett tag att min familj skulle skicka ett paket från Sverige med en massa godsaker i. Idag fick jag tracking numret av mamma och så visade det sig att paketet var här redan och att de hade lämnat en avi hos mig... Men nope, de hade de inte alls gjort!
Jag gick till postkontoret, den här gången hade jag tur och paketet kom till den post som ligger närmast mig, i Chinatown. 
Damen blev lite sur att jag inte hade en avi men vad fasiken, deras fel ju? Men hon tog fram paketet och då står det även min pojkvänsnamn på, så då frågar hon vem det är... Men ååhhhh! Jaja, jag fick paketet iallafall och en tillsägelse om att ta med nått jäkla papper. Jo, det kan jag ju göra om de gör sitt jobb nästa gång :)

Jag hade med mig en väska dit men paketet fick inte plats, så jag fick bära hem det. Ett paket på 8,4 kg. I början gick det bra men mot slutet så orkade jag knappt hahaha :) Men nu har jag väl fått lite extra muskler.

Väl hemma så öppnade jag paketet direkt, aldrig att jag skulle kunna vänta längre än 2 min. Jag visste att de skulle skicka godis men inte att det skulle vara så mycket! Åh herregud, nu kommer jag att bli tjock! Hahaha...
Jag blev jätteglad och fick en massa saker som jag har saknat! 

Min familj är så fin som skämmer bort mig och tänker på mig. Tack till mamma och pappa och min syster m. familj! Jag älskar och saknar er jättemycket! ♥

Nu har jag godis för en vecka iallafall hahaha :) Nääärå, räcker nog ett bra tag!



Musslor.

Sen jag flyttade hit till Vancouver så har jag inte bara lärt mig mycket om världen utan också om mig själv. Jag har testat nya saker och lagat en hel del mat som jag inte har gjort tidigare.
När man bodde hemma så hann ju alltid föräldarna före när det gäller maten haha... Men nu är det upp till mig!

Igår köpte killen med sig musslor hem. Jag äter ju inte sådant men han var sugen! Jag tycker att det är lite läskigt när maten lever, så jag använde plasthandskar haha...

Letade upp lite recept på internet och skrek till så fort musslan rörde sig hahahah. Men vet ni vad? Jag lyckades! Killen gillade maten och åt med god aptit. Så stolt över mig själv!  
Medan jag stod där och pillade på dessa levande varelser så sa jag: "I must really love you since I'm doing this for you right now". Hahah!



wild strawberries.

Idag var det dags för softball igen. Vädret sög i början men sedan blev det mycket bättre, så efter de två matcherna (som de tyvärr förlorade) så gick vi till några kompisar och grillade på deras takterass. Grillad mat smakar så himla mycket bättre än "vanlig". Håller ni inte med? 

Folk drack öl hela dagen så vid den här tiden var väl några lite väl förfriskade, haha... Jag och min finaste är alltid de två som mår bäst i gänget haha. Vi hade det riktigt trevligt och utsikten var så himla fin! Det är många här i Vancouver som har en takterass. Man kan se ut över vattnet och bergen...

Jag hittade smultron som växte däruppe! Folk vågade knappt smaka och visste inte ens vad det var... Men jag, frukt- och bär-älskaren som jag är, bara smällde i mig... Folk trodde att de skulle bli sjuka! Haha... Speciellt killen, den storstadsbo som han är, hahaha...

Jag är ju van med vårt "trygga" lilla samhälle och vår baksida där vi har en massa fruktträd och buskar. För mig är det inte konstigt att plocka bär i det vilda... Men nu när jag rest en del och träffat folk från andra länder så har jag också insett att jag levt ett väldigt säkert och skyddat liv. Jag är glad över det!











The day after.

Igår blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi hade ju bjudit en massa vänner och skulle grilla här hos oss men grillen fungerade inte och sedan ösregnade det HELA DAGEN. Jag blev lite ledsen där ett tag eftersom att jag hade förberett och fixat... Men istället så gick vi till vår kompis och åt "king crab legs". Vad heter det på svenska? Kungskrabba? Haha... Jag hade aldrig ätit det förr men det var riktigt gott, speciellt om man doppade det i "smörsåsen" de hade gjort. Mmmm!

Det blev trots allt en fin kväll! Två av våra vänner gav mig en jättefin present... Två burkar med Rekorderlig Cider! Jag tyckte att det var riktigt gulligt gjort. Tydligen så finns det någon spritaffär med "speciella" och importerade drycker. 

Till efterätt blev det kladdkaka som jag hade bakat. Alla älskade den! 

En kompis försökte sig på att dansa "små grodorna" och alla skrattade ihjäl sig... Lite kul också när folk började sjunga HEJA SVERIGE! Hahaha :) 

















Happy Midsummer!

Hos er är midsommar nästan över men hos oss har den knappt börjat. Jag har lite saker att fixa idag som jag glömde bort igår... Sedan måste jag fixa lite i lägenheten. Jag ser fram emot ikväll men igår ringde en granne och sa att grillen inte funkar! What the hell?! 

Jag ringde vaktmästaren och han lät lite irriterad och sa bara att han var medveten om situationen och att någon skulle ta en titt på grillen. Jag frågade NÄR och han sa inom de närmaste dagarna... Men åååhhhh!!!!
Som tur är så har grannen en grill vi kan låna... Men den är ju mycket mindre. Så typiskt att detta skulle hända precis nu!

Nu måste jag ta tag i lite grejer, outfit-bild får ni se senare eller imorgon. Ha en fin kväll!



Plans.

Idag måste jag fixa allt inför imorgon, i alla fall det mesta. Jag ska köpa plasttallrikar och sånna grejer, frukt, dricka och allt annat man kan tänkas behöva. Som tur är så tar ju folk med sig egen mat, haha!

Jag hade tänkt baka en tårta men blir så jobbigt så jag ska göra kladdkaka! Ska nog baka det där honung- och ölbrödet med... Vi får se! Jag hoppas verkligen att solen skiner imorgon, vill inte ha något jäkla regn!

Förutom det så måste jag städa lite! Det känns som att jag har hur mycket som helst att göra men så blir det ju när man ska ha gäster, haha.

Vad ska ni göra på midsommar?


Work.

Idag har jag jobbat igen - två gånger! Hade en liten paus mellan jobben :) Känns så skönt att jobba!

Min vän Amanda åkte hem till Sverige idag. BLÄÄ! Så tråkigt! Det var kul att ha en svensk vän här och hon är en fin människa! Snäll som hon är så gav hon mig några böcker och en reseplattång :)
Tur att internet finns och att hon bor rätt så nära Norrköping!

Just nu är jag HUNGRIG och killen står och lagar mat! Skönt att inte behöva göra det ibland. Det blir pasta med kyckling. Mums!


Bake it. Eat it.

Häromdagen bakade jag bröd och det var så himla enkelt och GOTT att jag känner att jag måste dela med mig! ALLA borde baka bröd, någon gång i livet! Det är inte så jobbigt som man tror. Jag har inte ens en "maskin" som hjälper mig utan jag blandar bara med en träslev. 

Detta bröd är gott som det är men även med olika slags pålägg. Jag har ätit det med jordnötssmör och fy faan så gott det är!

Du kan även använda degen till pizza! Receptet är på engelska, men jag tror att ni förstår ändå.


2 ½ C warm water
6 Tbsp sugar (jag använde bara 3 tbsp)
3 Tbsp yeast
2 Tbsp oil (jag använde 1 tbsp kokosolja och 1 tbsp olivolja)
6 C flour (can use white or wholemeal)
2 tsp salt
1 tsp baking powder

Stir water, yeast, sugar and oil together. Leave for 5 minutes until it becomes frothy on top. Add flour, salt and baking powder. Mix well. Knead. Roll out if making a pizza base or shape for use as buns / bread / loaf. Paint with oil or milk (if you can be bothered). Bake at 200 degrees Celcius for 10-15 minutes.


Ok, för att hjälpa er lite extra:
Tbsp = Matsked
Tsp = Tesked
1 Cup = 2,3 dl



Av detta recept fick jag ungefär 11 "bullar".

Whatever it says.

Jag hade en trevlig eftermiddag/kväll tillsammans med min vän. Gallerian var verkligen hur stor som helst så det tog ju x antal timmar att gå genom allt. Som jag skrev tidigare så shoppade jag inte loss direkt, hittade en keps och en ring till mig och sedan lite saker till snubben. Det är ju så mycket roligare att köpa saker åt andra! Och lättare! Haha. 
Jag vet inte hur många sandaler jag provade men inga satt bra eller hade bra kvalitet. Ahhhhhh! Min storlek finns ju typ aldrig heller. Så himla irriterande! 

Imorgon blir det att jobba igen! Men bara om det blir fint väder, så nu får vi be till vädergudarna! Jag antar att vi ska göra något utomhus, vilket ska bli roligt! 

Jag ska upp rätt så tidigt så måste väl snaaaaarka nu! God natt finaste ni! Men i Sverige är det ju dock morgon... Weird det där.



Min nya keps.




Shop.

Härliga måndag! Eller? Det verkar iallafall som att solen skiner men jag tror inte att det är så varmt...  

Idag ska jag till ett stort köpcentrum med min vän Amanda. Hon åker tyvärr tillbaka till Sverige i veckan! Tråkigt!
Men idag ska vi strosa runt... Jag har aldrig varit där förut men de säger att det är en av de största köpcentrumen i Vancouver. 
Jag ska dock inte shoppa loss! Tyvärr. Haha.

Meeeeeen, jag tycker att ni ska kolla in videon nedan! Och sedan gilla "Port Authority" på Facebook! Ni måste!



Kale.

Det blev visst ingen softball idag. Det är fars dag här så folk ville helt enkelt inte spela. Istället så sitter vi här och kollar på basket. Go OKC!

Vi har ätit soppan som jag gjorde igår, den blev riktigt god! I den fanns bland annat potatis, majs, paprika, rädisor, kronärtskocka och korv. Mmmm! 
Jag brukar inte vara ett så stort fan av soppor men eftersom att det är jag som lagar dem så stoppar jag ju bara i sånt som jag gillar ;) Smart va? Haha...

Killen har gjort grönkålschips! Har ni hört talas om det förut? Det är väldigt populärt om man äter RAW food. Du lägger helt enkelt bladen (mindre bitar) på en plåt, häller över lite olja och kryddar och sen in i ugnen en stund tills de blir krispiga. Första tuggan är sådär men sen blir det godare och godare, smakar ungefär som potatischips faktiskt haha. 

Nu ska vi fortsätta att kolla på matchen, jag hoppas att Oklahoma tar hem hela skiten! 




Snodde bilden från google.



Trading places.

Nu är det snart läggdags för oss här i Vancouver. Det har varit en lugn dag och imorgon väntar softball, igen!
Ikväll har vi sett filmen "Trading Places". Väldigt gammal men jag hade faktiskt inte sett den innan. Rätt så rolig faktiskt :) 
Jag har även smakat jordgubbschokladen som låg i lådan igår... Mums! Marabou är bäst. I världen. 

Sverige-linnet ska jag nog ha på mig på midsommar, bara för att vara lite extra svensk. Visst är man stoltare över sitt land när man befinner sig utomlands? Haha. Nej då, men kul att möta folk från olika länder och kulturer. Man lär sig alltid något nytt och det är väl det allt handlar om? Att lära och respektera. Tillexempel så tror jag inte att rasister har många vänner från andra länder... Om någon rasist läser min blogg så kan väl ni gå ut och skaka hand med någon från ett annat land i världen och faktiskt lära känna den personen litegrann? Please.

I paketet igår så låg ett ljus med en etikett där det står "Känn dig som hemma, när du är borta". Det tände jag idag och försökte få lite Norrköping-känsla här ;) Haha!

Hoppas att ni har haft en fin lördag!



Hollywood och Sverige.

Eftersom att jag jobbade hela dagen idag så var jag tvungen att spela in Sverige - England. När jag kom hem undvek jag internet och kollade på matchen... FYFAN! Jag blir så jävla arg. En annan konstig grej med att se en match ensam är att jag sitter och skriker här på svenska, helt själv... Hahaha! 
De borde ha vunnit men vad ska man göra när vissa spelare inte presterar som de bör? Zlatan kan man nästan alltid lita på iallafall.

Meeeen, skit i det nu... Jag hade återigen en rolig dag på jobbet! Solen sken och vi åkte ut till North Shore studios där de har spelat in en hel del hollywood-rullar. Fick höra berättelser om Arnold Schwarzenegger i en tank full av vatten... Tydligen så var glaset så klart och genomskinligt att han blev helt desorienterad och fick hjälp av dykare för att hitta vägen ut.

Först fotade vi med hjälp av en liten helikopter. Det var riktigt coolt! Efter det blev det att fota med Hasselblad... En kamera som är värd 50.000 DOLLAR! Kan ni fatta? Jag var lite skraj när jag bar runt på väskan... Haha!

Efter jobbet så släppte "chefen" av mig vid stället där jag skulle hämta paketet som kommit... Jag var väldigt nyfiken och såg sen att paketet kom från min bror David och hans tjej! Så kul! Med snabba steg så gick jag hem och öppnade paketet. Jag saknar min familj så himla mycket så jag blev tårögd... I paketet låg en massa saker som jag ÄLSKAR och det var verkligen så snällt och omtänksamt av min bror och hans tjej att skicka allt detta! Det var bland annat godis, choklad, Sverige-saker (yes!), bakprylar och ett jättefint ljus! 

Tack snälla ni, ni är bäst ♥









Jobb och paket.

Tack för era tips gällande midsommar! Jag ska definitivt se Sverige ifall de spelar! Men det blir ju tidigt på dagen hos oss :) 

Idag har jag varit och jobbat sen tidigt imorse. Vi var på två olika locations och fotade och efter det hade fotografen några ärenden. Det var riktigt kul och tycker att han är rolig att jobba med! Men nu är jag äntligen hemma och ska strax äta pizza från igår! Mums!

När jag kom hem så hittade jag en AVI som tydligen lämnades av den 6e juni... Vem är det som har skickat något?! Haha, så spännande! Tyvärr ligger stället en bit bort så jag får gå dit imorgon. 
Jag vet att mamma planerar att skicka lite saker men det ska hon inte göra förrän imorgon eller så... Nu är jag jättenyfiken ska ni veta!

Hur har er torsdag varit? 




En bild från när jag bakade pizza för ett bra tag sedan :)

Midsommar.

Hmm, idag kanske man inte var så nyttig... Jag har iallafall inte tränat, förutom några "ben-lyft". Till middag blev det hemmagjord pizza, inte världens onyttigaste men inte så bra att äta så mycket bröd. 

Förutom det så har vi bestämt att vi ska fira midsommar här hos oss :) Vi har bjudit in några vänner och tänkte grilla. Får hoppas att vädret är fint och att inga grannar hinner före... Hahah!
Men nu vill jag ha lite tips på typiska midsommargrejer... Mat, sånger, lek? Tell me! 
Det ska bli riktigt kul iallafall! 

Jag ska nog göra en jordgubbstårta till efterätt om jag hittar några goda jordgubbar :) 

Ge mig tips nu!



Majs in my heart.

Vad roliga ni är som undrar vart jag hittat alla mina barndomsbilder... Hemma såklart! Hahaha!

Jaja! Jag tränade ju som sagt igår och senare på kvällen gjorde jag hemmagjorda hamburgare. Köpte ett "nyttigt" bröd och serverade allt med grönsaker. Vanligtvis så skulle vi nog äta hamburgare med pommes men känns så fel efter att man har tränat... Haha!

Jag skulle ha tränat idag också men jag har så ont i ryggen. Tror inte att det beror på träningen för jag hade ont innan. Har svårt att röra mig normalt nu... Men, det går nog över snart :) 
Mamma, om du oroar dig nu så blir jag arg! Haha.

Idag blev det omelett och kokt majs till middag. Sååååå gott! Älskar majs. Helst ska den ju vara grillad men hade inte direkt lust att ge mig ut i regnet.

Roligt inlägg det blev! Men som sagt så försöker jag bli lite hälsosammare så blir mycket mat- och träningssnack nu!

Har ni några nyttiga recept?




Suddig bild men vafan... Detta åt vi alltså igår :)


Blod, svett och tårar.

Ja ni, Sverige förlorade ju matchen och även om det SÖÖÖÖÖÖÖG så passade det ju bra med lite ilska inför mitt träningspass, haha! 
Jag letade upp några träningsvideos på youtube och blandade det med lite övningar som jag redan kunde. Efter en timme så var jag helt död och svetten rann... Fräscht.
Det känns bra nu iallafall och jag ska strax ta en dusch så att jag kan lukta gott igen! 

Efter det så blir det nog att vika tvätt (kul) och sen gå ut en sväng... Måste förbereda någon mat också men vet inte riktigt vad jag ska laga? Jag vill inte behöva gå till affären! Vi har köttfärs hemma så ska nog googla och se vad man kan hitta på...




De kan ju alltid ringa mig ifall de behöver hjälp...

Förresten mamma, hittade du inte en större storlek? Säker?

Let's do it!

Idag är det måndag (duh) och en start på något nytt. Mamma och jag har pratat om hur vi vill förändra våra kroppar litegrann genom träning och kost. Hon har redan varit duktig och varit ute och gått, trots sitt onda knä!

Jag sitter just nu och kollar på Sverige - Ukraina men så fort matchen är slut så ska jag träna lite här hemma. Det blir nog en liten promenad senare idag! Tyvärr har jag inga bra gå-skor men det blir nog bra ändå. 

Mamma, nu kör vi! Nu ska vi nå våra mål!

För mig så handlar det inte så mycket om kosten utan mer om att jag måste RÖRA PÅ MIG. Det gäller bara att börja och verkligen sätta igång!



turtles.

Lite bilder från min promenad i onsdags och när jag hängde med min svenska vän Amanda! 


Dessa flaggor hänger på stolparna i varje stadsdel... Just här var jag i berömda "gay-kvarteret" West End.








I Chinatown (som ligger 1 minut från mig) så finns det en jättemysig liten trädgård där man bland annat kan se sköldpaddor...








Amanda-panda äter bambu...





MISS YOU!

SAKNAR MIN FAMILJ OCH MINA VÄNNER SÅ MYCKET ATT JAG DÖÖÖR! 

Ville bara säga det.

Kärlek till er ♥

A-MAZE-ING Laughter.

Vid stranden så kan man se detta...






keep walking.

Nu sitter jag i soffan och är helt SLUT. Kroppen värker, fötterna värker och jag är så trött. Jag hade ett ärende imorse så jag gick hemifrån vid 8... Nu är klockan 15.00 och jag har GÅTT ända sen jag lämnade lägenheten. Fattar ni eller?! Hahaha...  Jag har suttit ner max en timme idag, vilket betyder att jag har gått i 6 timmar...

Aj Aj. Men nu tar jag det lugnt medan diskmaskinen sköter jobbet haha... Jag orkar inte göra någonting just nu. Det var inte så jobbigt när jag var ute förutom att fötterna gjorde ont men nu när jag slappnar av så känner jag smärtan, haha. 

Satte mig ner på en bänk vid stranden en liten stund. Det var kallt men väldigt fridfullt!





National day.

Det är inte onsdag här än men det är det i Sverige, vilket innebär att det är Sveriges nationaldag! Jag brukar inte bry mig men nu när jag är här så skulle jag vilja äta något svenskt hahah...

Men den 6e juni betyder något helt annat för mig. Den 6e juni för 3 år sedan så lämnade min farmor denna jord ♥ Hon var väldigt gammal men det spelar ingen roll, blev lika ledsen ändå. Hon var den sista som var kvar av mina mor- och farföräldrar och jag tror också att det är därför jag blev så ledsen. Vi hade ingen bra kontakt eftersom att hon inte talade svenska och jag kan inte hålla ett samtal på arabiska... Jag har alltid varit ledsen över det och kände att det var synd att vi inte hann lära känna varandra bättre. 

Idag ska jag skänka en extra tanke till henne och alla andra i min närhet som har gått bort. 

Men jag hoppas att alla ni får en trevlig dag och att ni iallafall äter någon svensk bakelse... För min skull!!




En extra stor kram till pappa idag ♥


RIP Teta ♥



Skatt.

Brorsan frågade om softball var ungefär som brännboll så då kom jag på att alla kanske inte vet vad softball är för något. Jag hade hört talas om det förut men kan inga regler eller så. Men, softball är ungefär som baseball men den största skillnaden är väl bollen. Brännboll är väl som en lättare variant av både softball och baseball haha... 

I softball har man alltså en "pitcher", en person som "kastar" bollen mot dig. Så man använder alltså handskar i softball, precis som i baseball.  Mer än så vet jag faktiskt inte haha... Men det är kul att titta på när de spelar och de kommer att spela varje söndag i några veckor. 

Ja, annars då? Idag har jag jobbat med fotografen igen. Vi var på två olika ställen och fotade anställda. Vi fick rigga allting, såsom blixtar, bakgrund, skärmar osv. Inte lätt att veta vad/hur man ska göra men man lär sig mer och mer för varje gång! Det var kul idag iallafall och jag tycker att det är extra roligt eftersom att man lär sig något som man faktiskt är intresserad av.

Nu ska jag bara ta det lugnt, killen är iväg och filmar något med gruppen. Jag tror att jag ska laga fajitas när han kommer hem! 




Random bild från när vi var ute och åt pizza för någon vecka sedan. Riktigt gott! Men som jag har skrivit förut så tycker jag att mat är ganska dyrt här. En vanlig pizza kostar oftast runt $13. Vi brukar dock beställa hem en i storlek LARGE vilket blir ungefär 4 (feta och mättande) slices var och då kostar det normalt runt $25-$30 allt som allt. 
Jag är van med kebabpizzor för 60 kr hahah... Plus att här så måste man ju ge dricks och skatten läggs på efteråt. Otroligt irriterande! Om du är i mataffären tillexempel så läggs skatten på i kassan... Så man vet typ aldrig hur mycket något kommer att kosta.
Sverige vinner den här gången! Haha.

Softball sunday.

Igår var det softball som alla andra söndagar. Det är faktiskt riktigt roligt att titta på när tjejerna och grabbarna spelar! Jag har aldrig sett min kille sporta förut så det är kul att se hur han spelar. Han är grym!

Det blev lite roliga bilder på när han sprang, som denna:



Efter matchen som de tyvärr förlorade så satt vi i solen ett tag innan det var dags för oss att åka hem, fixa oss lite snabbt och sen gå på en personalfest. Vi hade en rolig kväll och jag lärde känna många nya, fina människor. Visst blir det alltid en speciell kväll när folk dricker... Folk säger/gör så roliga saker då haha!
Blev inget rejält supande för min del utan jag höll mig till Baileys :)










myspys.

Jag saknar att ha FREDAGSMYS med familjen. Sitta i soffan och glo på någon film eller liknande och äta chips och godis tills man spyr, lite läsk på det och så har vi bästa receptet för FETMA och HJÄRTATTACK. Men guuuuu' så mysipysigt det är! Haha...

Blir inte samma sak här borta men ikväll ska jag iallafall laga en kycklingpaj med curry och till efterätt blir det kladdkaka. Mums!

Skickar massor av kramar till min familj idag!



Dessa små sötungar älskar att ha fredagsmys, det vet jag! ♥

Milkshake.

Förra helgen var det varmt så då var vi ute en hel del. Vi gick till Save On Meats och drack gratis milkshakes. Killen fick en med choklad och bourbon i, medan jag drack en jordgubbsshake med en skvätt baileys. Mmmmmm! Det var nog den godaste milkshaken jag någonsin har druckit! 










Milkshake-skaparen Josh till vänster som försöker övertyga gästerna om att han gör gudomliga milkshakes... Jag försöker hjälpa till och intygar att de är "delicious"!

Make a call?!

Alla vet nog inte detta om mig men jag gillar verkligen INTE att prata i telefon. Jag vet inte varför men det har alltid varit så. Självklart så gör jag det om jag måste men jag är inte den som tar upp telefonen för att ringa någon ifall det inte är viktigt...

Här i Canada har jag dock haft det svårare att ringa viktiga samtal för jag har inte känt mig säker när det gäller språket. Pfffttt, tänker vissa och även min pojkvän eftersom att de flesta tycker att jag pratar bra engelska. Jag pratar ju med min kille varje dag och han förstår mig, så ett samtal borde jag väl klara av? Japp, låter logiskt men känns så svårt när det gäller viktiga saker som räkningar och liknande... Tänk om de använder svåra ord? Tänk om jag säger fel? Tänk om jag låter som en riktig svensk? Hahaha...

Oftast så tvingar jag killen ringa men idag tog jag tag i saken och ringde ett viktigt samtal, helt själv! Om jag ska vara ärlig så sa jag lite fel i början på grund av nervositet men samtalet gick bra och grejen är nu fixad! 
Kanske låter töntigt för de flesta men jag är stolt över mig själv! Inte alla som kan ringa och fixa en räkning på engelska! Hahahah... Jo då, många kan nog det men jag har ju verkligen försökt slippa göra detta så nu är jag nöjd att jag klarade av det! 

En applåd tack. 


Mmm, chips...

Honey.

För några månader sedan så läste jag lite om hur man kunde bleka håret på ett naturligt sätt, utan att skada sitt hår. På youtube pratade de om hur man kunde bleka håret med honung. HONUNG?! Jag tyckte att det lät hur konstigt som helst men också spännande så jag läste på lite mer om ämnet och metoden. I honung finns ett ämne som heter väteperoxid och som aktiveras när det kommer i kontakt med vatten.

Det finns olika "recept" som man kan testa på sitt hår och jag har nu testat tre olika under veckan som gått. 

Recept 1: En del honung, två delar balsam och lite kanel. 
Recept 2: Två teskedar honung, tolv teskedar distillerat vatten och lite kanel.
Recept 3: Samma som det första men jag hade även i kokosolja och lite citron. 

Allt ska blandas i en burk med lock och så ska man låta det stå och "verka" i 10-15 min. Efter det så har man i allt i håret och täcker håret med typ en plastpåse eller liknande. Första gången lät jag allt verka i cirka en timme. De andra gångerna lät jag det verka i 3-4 timmar.

Jag var lite tveksam först men man kan faktiskt se en skillnad på mitt hår. Redan efter första gången så blev håret lite ljusare, mest upptill dock och jag antar att det är på grund av att jag har färgat mitt hår och har en utväxt. 


Jag har inga bra före-bilder så den här får duga...



Efter:



Visst kan man se en skillnad iallafall? Nu är håret lite mer BRUNT än brunsvart som det var innan.

Jag älskar att testa naturliga recept och fixa och trixa så det här var jättekul! Jag vill göra det varenda dag nu men ska nog låta håret vila lite, man ska ju inte tvätta håret varje dag!


RSS 2.0