vin & bbq

Ni vill att jag ska blogga mer och jag VILL blogga mer men det blir så tråkigt utan bilder! Jag har inte många bilder för min kamera är halvt trasig så I freaking hate it! Planerna är att köpa en systemkamera men de är ju så jäkla dyra! Vi får väl se...

Jag har bakat ännu mer bröd sen jag bloggade om det, så ni vet! Haha! Jag älskar öl-brödet och det gör killen också plus att det är så lätt att baka. Om ni vill ha receptet så säg till! 

När det gäller alkohol så är Canada precis som Sverige. Det säljs bara på "systemet". Fast, kallas ju inte det här! Haha. Men ni förstår nog och det är även dyrt här, precis som hemma. Men i Sverige kan man ju iallafall köpa lättöl i mataffärerna, här har jag dock inte sett något sånt...
Jag är ju inte direkt någon stordrickare men det kan vara kul ibland att ha lite vin till maten eller så. Jag skulle vilja gå på en riktig vinprovning, så att man lär sig exakt hur man "gör".
Vi köpte ett dyrt vin häromdagen men vi har inte öppnat flaskan än. Fick smaka det i affären och det var helt ok! Blir nog bra till kött.

Okeeeej, mycket snack om alkohol här! 

Igår grillade vi med några vänner på deras stora takterass. Det var riktigt trevligt men jag blir så arg på mig själv! Det är inte alltid så lätt att prata ett annat språk och hela tiden behöva tänka på vad man säger, hur man säger det och allt annat tjaffs. Ibland går det bra men ibland känns det som att jag inte kan slappna av. Riktigt irriterande och något jag behöver jobba på! Jag har ju faktiskt inga stora problem med engelskan så jag borde inte hålla på såhäääär! Haha.

Vi hörs snart igen, nästa gång med bilder... I hope!




vår!

Vädret här i Vancouver har verkligen inte varit det bästa. Det har varit kallt, mulet, regnigt och en dag haglade det! Lite snö har vi också haft men inte så mycket. Men idag (igår för er) så har det varit soligt och det kändes verkligen som VÅR. Åh, älskade vår! Det kommer ju lagom nu till påsk. Känns lite tråkigt att jag inte är hemma och kan fira påsk med familjen, eftersom jag älskar påsken, men får fira en mini-påsk här. Jag är ju så himla töntig och älskar alla dekorationer och att ge bort påskägg. Men här har de inte fjädrar och sånt som vi har i Sverige. Här är det mest lite roligare godis och istället för ägg har de korgar. 

Anyways... Vi tog en liten promenix till $1-affären och köpte lite nödvändiga saker och efteråt tog vi en promenad runt området. Vi gick till vattnet och kollade på de fina bergen som man kan se härifrån. Det kändes så himla skönt i solen och med en vacker utsikt så kan det ju knappast bli bättre! Jag längtar till sommaren så att man kan sätta sig ner och ha en picknick. 






my love. ♥

pizza.

Jag tycker att det är väldigt roligt att både baka och laga mat. Ibland är det svårt att komma på vad man ska laga men blev sugen på pizza häromdagen så det fick det bli!
Vi köpte två bakplåtar häromdagen så jag använde en av dem till pizzan. Men när jag har lagt på alla toppings och är redo att skjutsa in den i ugnen så får inte plåthelvetet plats?! Vad i helsike? Jag trodde att vår ugn hade standardmåtten och att de inte gör "för stora" plåtar. Men, jag antar att jag hade fel. Hahah... Vi löste dock problemet med att ha ugnsluckan på glänt. Det funkade men tog dubbelt så lång tid.
Resultatet blev bra iallafall och det är ju det som är det viktigaste!






Bye bye.

Vi älskar att ta det lugnt på helgerna men igår kväll vågade vi oss ut eftersom några vänner hade ett "going away"-party. De ska flytta till Toronto så "gänget" samlades i ett galleri som några andra vänner äger. Öl, karaoke och en massa skratt kan nog sammanfatta det hela. Vi var inte där så länge men vi hade trevligt så länge det varade.
Gratis öl är ju aldrig fel... Eller hur? Haha.

Påvägen hem såg vi dock något mindre trevligt... Nämligen utsmetat bajs på trottoaren några meter från vårt hus. Uäääääk, så ÄCKLIGT! Och nej, det kom troligtvis inte från någon hund... You figure it out.








Bread.

Jag har sparat en massa recept på datorn och häromdagen när jag kollade genom en del så hittade jag ett recept på "Honey and beer bread". Jag tyckte att det lät riktigt gott så jag tog tag i saken och bakade mitt bröd.
Jag använde öl med svag smak av aprikos - Så himla gott! Älskar ost i nästan allt så hade i lite ost i smeten också. Jag hade ingen aning om hur brödet skulle smaka tillslut så lite nervös var jag nog, haha... Det gick iallafall snabbt att baka och resultatet blev så jäkla bra! Ursäkta att jag svär men fyfan så gott det blev!
Killen tyckte samma sak, haha. Tur det!

Jag bakade även baguetter häromdagen så jag tror att jag börjar bli beroende av att baka bröd. Vill bara baka baka baka och testa en massa nya recept! Nästa gång tror jag att jag ska använda ett annat öl och kanske ha lite vitlök på toppen?




Homeless.

Vaknade tidigt idag eftersom killen går upp vid ungefär halv 7. Vanligtvis brukar jag somna om men denna morgon har jag varit uppe och kollat på en massa serier och skrivit en shoppinglista, haha. Som vanligt finns det också en massa disk som väntar men jag orkaaaaar inte! Livet är inte alltid så glamoröst!

Just nu ligger jag i sängen så jag ska upp och klä på mig och sedan gå till affären. Killens jobb ligger precis påvägen dit så jag brukar stanna och säga hej :)
Han berättade nyss att det snöar här idag... What the hell?

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är kvarteret bredvid inte den bästa platsen så varje gång man går ut får man någon kommentar och en massa blickar. De är egentligen helt ofarliga men ibland orkar man bara inte. Jag brukar oftast bara kolla rakt fram och fortsätta gå.
Hoppas inte att jag skrämde er nu, det är verkligen inte så farligt som det låter. Haha! Men det finns många hemlösa och drogmissbrukare här.

Byggnaden jag bor i är dock nybyggd och lite "finare" så som tur är har vi inga problem med sånt här. Grannens hund är dock jävligt jobbig ibland. Den skäller inte utan det låter mer som att den gråter, vilket händer varje gång någon kliver in i byggnaden. Vi har liksom som en liten grillplats precis utanför så man hör när någon kommer in eller går ut.

Anyways, nu måste jag gå! Dags att handla lite matvaror och andra nödvändiga prylar :)
På menyn idag står soppa + fisk och ris! Och nej, jag gillar inte fisk så jättemycket men det gör killen så ibland får man offra sig. Åt ju trots allt steak igår :)

Kram!

Green.

Folk firar St Patrick's Day här idag men själv har jag bara tagit det lugnt, kollat på Southland och ätit en massa jordgubbar. Jag tror nog att jag har ätit färska jordgubbar nästan varje dag sedan jag kom hit. De brukar ha lite erbjudanden, oftast 2 för $5.

Ni som känner mig vet ju hur mycket jag älskar frukt så ni kan nog tänka er hur mycket frukt jag äter här...
Annars så är det mesta ganska dyrt här. Jag har iallafall märkt att bland annat yoghurt, juice och mjölk är dyrare här än i Sverige. Om du har tur kan du hitta juice för $3 eller om det är något erbjudande som pågår men oftast kostar de mycket mer än så.

Yoghurten köper du i plastförpackningar och den smakar inte alls likadant som hemma, även fast jag köpte den grekiska sorten. En liten burk kostade ungefär $5. SJUKT!

Mamma frågade om hon skulle skicka en liter naturell yoghurt till mig men tror inte att det är en så bra idé... Men tack mami, du är gullig du!

Jag saknar inte Sverige så mycket än men jag saknar mina nära och kära. Hoppas att någon kan komma och hälsa på!

Kram på er!

Svensk.

Jag känner mig så himla svensk här. Man vet inte hur svensk man är förrän man åker utomlands...
Jag suger på det här med home delivery, jag vet aldrig hur mycket jag ska ge i dricks och är den enda i kön i mataffären som ställer varorna i en fin rad med streckkoden mot mig...

Men, jag tycker dock att svenskar är mycket artigare än kanadensare. I Sverige håller man ofta upp dörren och säger tack, varsågod och en massa andra artighetsfraser. Här släpper man dörren i ansiktet på dig och säger mhm när du har sagt tack...
Som när jag inte hade några händer fria och skulle in i affären. Killen framför bara släppte dörren och lilla svensken i mig blev inte så glad.  Haha, Gud...
What an ass, är vad jag sa.

Jag lär mig mer och mer om hur kanadensare är till sättet och kommer väl snart in i det. Men artiga svensken försvinner aldrig! Och självklart finns det artiga människor här, men de verkar vara få...

Nu kom älsklingen hem med en oreo-cookie-glass. Heaven! Igår kom han hem med en bit chokladtårta... Hmm, I see a pattern here... Haha!
Ska äta denna gudomliga glass och krama mannen lite. Kram!


Äntligen!

Vi har äntligen internet! Och tv. Och hemtelefon.
Det är sjukt hur beroende man är av internet. Det känns som att jag har missat en hel del nu när jag har varit offline, så att säga. Men nu är jag BACK and ready to blog!

Jag trivs mer och mer här men vädret är verkligen inte det bästa. Det regnar en jäkla massa men nu verkar det ändå som att solen vågar sig fram lite mer. Jag längtar verkligen till sommaren!
Vancouver är en nice stad med många intressanta platser och människor. Det känns inte som att det finns något "lagom" eller mellanting här... Antingen är man en konstig person eller bara riktigt tråkig. Jag har bara varit här en månad men har redan sett mycket som jag inte skulle ha sett om jag hade stannat kvar i lilla Norrköping.
Vi bor ganska centralt och det händer en hel del här. Kvarteret bredvid är inte den bästa platsen och det finns många hemlösa här.

Igår påväg hem från affären så tog jag en genväg genom en gränd och där kom en kille springandes med blod i hela ansiktet. Klockan var inte mer än 13.00... What the hell? Jag undrar vad som hade hänt honom eller vad han hade gjort. Han tittade på mig och såg panikslagen ut. Crazy...

Anywaaays... Idag är det fredag och jag ska nog bara ta det lugnt. Killen ska jobba på ett event så får se om man tar en tur förbi där.

Hoppas att ni har en fin helg! KRAM!

RSS 2.0